Karczochy z kiełbasą wieprzową, cytryną i szałwią to bezglutenowe i pierwotne przepis z 8 porcjami. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 322 kalorie, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wino, kiełbaski wieprzowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Spróbuj Karczochy Z Kiełbasą Wieprzową, Cytryną I Szałwią, Karczochy z kiełbasą wieprzową, cytryną i szałwią, oraz Szałwia Pieczona Polędwiczka Wieprzowa Z Fasolą I Karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest parowanie karczochów w aromatycznym bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Bulion
3
Do szerokiego garnka włożyć natkę pietruszki, czosnek, liście laurowe, Wino i 1 połówkę cytryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Czosnek
Cytryna
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj 2 ćwiartki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bulion
Woda
5
Podczas gdy zbliża się do gotowania na wolnym ogniu, umyć karczochy pod zimną wodą. Następnie, używając noża do parkowania, przyciąć dolny koniec każdej łodygi i ogolić łodygę, aby odsłonić delikatny, jasnozielony miąższ pod spodem. Pstryknij lub odetnij zewnętrzne płatki, aż dotrzesz do miękkich, bladozielonych liści w centrum. Pokrój około 1 cala od góry karczocha dużym nożem. Zrób to samo, aby przygotować resztę karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Wsuń karczochy do gotującego się bulionu. Następnie przykryć patelnię i dusić na średnim ogniu przez około 20 minut, aż nie będzie oporu, gdy nóż zostanie włożony do podstawy każdego karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Bulion
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
7
Wyjąć karczochy z płynu kłusowniczego szczypcami. Używając łyżki, ostrożnie wyjmij włochate Dławiki ze środka każdego z nich i wyrzuć. Staraj się utrzymać połówki karczocha w Nienaruszonym Stanie, najlepiej jak potrafisz; wygląda świetnie do prezentacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
8
Umieścić dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i przykryć dno 2-liczyć oleju. Gdy olej jest palenie gorące, dodać kiełbasę i gotować przez 7 do 10 minut, aż gotowane przez. Wyjmij je z patelni i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać mżawkę oleju do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj liście szałwii i gotować 2 do 3 minut, aby zaparzyć olej z ich smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia Lekarska
Olej Do Smażenia
11
Dodaj szalotki, czosnek, i plasterki cytryny i gotować 2 protokół. Następnie dodaj wywar do patelni, doprowadzić do duszenia i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się i zgęstnieje. Mieszamy w maśle do emulgowania i skropimy oliwą z oliwek. Powrót karczochy na patelnię i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aby je rozgrzać. Łyżka karczochy się na talerze i podawać z kiełbasą.