Karczochy Nonna

Karczochy Nonna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj karczochy Nonna. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1027 kalorii, 56g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Za 12,69 zł za porcję, ten przepis okładki 68% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. 57 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką pieprz, czosnek, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać masło, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Karczochy Nonna, Ragu all Nonna, oraz Biscotti Nonna dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu. Przetrzyj ścięte boki karczochów połówkami cytryny. Wyciśnij sok z połówek cytryny do wody i dodaj skorupki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj połówki karczocha, przykryj i gotuj do miękkości, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
5
Odcedź w durszlaku, boki łodygi skierowane do góry, aby nadmiar wody spłynął z liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj czosnek i gotuj na złoty kolor, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Usuń czosnek i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Zdejmij patelnię z ognia i pozwól olejowi lekko ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ubij pastę z sardeli, aż będzie gładka. Włóż patelnię do ognia i umieść karczochy, ściętą stroną do dołu, na patelni. Gotuj przez 6 minut. Odwróć karczochy i gotuj do miękkości, 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
Usuń karczochy i zachowaj soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Rozgrzej brojlery. Ułóż karczochy pokrojoną stroną do góry w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
13
Posyp solą, pieprzem, oliwkami i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
OliwkiOliwki
PieprzPieprz
SólSól
14
Wymieszaj ser i bułkę tartą w małej misce i posyp na wierzchu. Nałóż zarezerwowane soki z patelni na bułkę tartą. Podsmaż na złoty kolor, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn