Kantońska zupa na gorąco i na kwaśno
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kantoński stylu gorącej i kwaśnej zupy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby ucha drewna, zielona cebula, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 598 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Kantońska wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Homar W Stylu Kantońskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć wywar do rondla 3-do 4-ćwiartkowego i odstawić.
Suszone grzyby umieścić w małej misce i przykryć 3 szklankami ciepłej wody, zanurzając wszystkie kawałki. Odstawić na 15 minut, aż grzyby zostaną odtworzone. Przelej do garnka z zupą płyn z grzybami.
Usuń twardą centralną część drewnianych grzybów usznych i odrzuć.
Pokroić ucho drewniane i grzyby shiitake na plastry i odstawić.
Zagotuj na dużym ogniu wywar i wodę z grzybami, a następnie zmniejsz do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodać grzyby, imbir i bambus. Dusić przez 5 minut.
Dodaj tofu i gotować na wolnym ogniu, aż tofu jest rozgrzany przez, o 4 minut dłużej.
Dodaj sos sojowy i wino do zupy i delikatnie wymieszać, uważając, aby nie rozbić tofu.
Wlać zawiesinę skrobi kukurydzianej w kilku dodatkach, mieszając, aby umożliwić zagęszczenie cieczy przed dodaniem więcej. Zupa powinna być gęsta i błyszcząca.
Wyłączyć ogień i dodać ocet i pieprz, dostosowując się do swoich upodobań.
Podawać natychmiast, przyozdobione szalotki lub kolendry.