Kandyzowana kukurydza
Kandyzowana kukurydza zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 140 kalorii, 4 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis bez glutenu i lakto ovo przeznaczony jest dla 5 osób i kosztuje 1,13 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga miodu, masła, szalotki i kolb kukurydzy. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kandyzowana mieszanka kukurydzy, Muffiny kukurydziane z kandyzowanym boczkiem i Salsa kukurydziana z kandyzowanym bekonem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Odetnij kukurydzę z kolby. Włóż 1 łyżkę masła na patelnię na średnim ogniu i smaż szalotki, aż staną się półprzezroczyste, dopraw solą i pieprzem; około 2 do 3 minut.
Dodać kukurydzę i gotować do miękkości
Do miski dodać brązowy cukier, miód i pieprz cayenne.
Dobrze wymieszaj, aby połączyć i wlej do mieszanki kukurydzianej, gotuj przez kilka minut, ciągle mieszając.