Kalmary z szalotką i Tamaryndowcem
Kalmary z szalotką i Tamaryndowcem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać rurki kalmary, szalotki, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Smażone kalmary z różową lemoniadą Chili i redukcją tamaryndowca na czarnym ryżu sezamowym, Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, oraz Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem.
Instrukcje
Połącz kalmary i następne 6 składników w średniej misce; odstawić.
Połącz pastę z tamaryndowca i 1/4 szklanki gorącej wody. Odcedzić wszelkie włókna; odstawić pastę na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, i gotować 2 do 3 protokół lub do miękkości.
Dodaj mieszaninę kalmarów i mieszaniny tamaryndowca; gotować 3 do 5 minut lub aż kalmary jest nieprzezroczysty.
Podawać kalmary i bulion na gorącym ugotowanym ryżu basmati.
Serwuj belgijskie piwa pszeniczne, takie jak Blue Moon, Hoegaarden i Allagash White. Ich ziołowe i cytrusowe nuty przeciwdziałają cierpkie tamaryndowca.