Kaboby z indyka marynowane z cytryną i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Kaboby z marynowanym indykiem z cytryną i czosnkiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka grubej soli i mielonego pieprzu, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytryna Czosnek Krewetki Kabobs, Czosnkowo-Cytrynowy kurczak Kabobs, oraz Cytrynowy Czosnek Kurczak Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubij razem bardzo energicznie olej, sok z cytryny, płatki czerwonej papryki (Opcjonalnie) i czosnek. Staraj się uzyskać dokładną emulsję i kremową konsystencję. Alternatywnie, można wirować mieszaninę w mini robocie spożywczym.
Grill termiczny lub patelnia grillowa do wysokości powinieneś być w stanie trzymać rękę przez kilka sekund nad kratami. Złóż 4 długie szaszłyki, na przemian 5 kostek indyka z cukinią i czerwoną papryką. Ułóż szaszłyki w niemetalicznym naczyniu.
Wlać ½ marynaty na szaszłyki; włączyć do herbu. Resztę zostaw na sos.
Odstawić co najmniej 5 minut (lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając od czasu do czasu). Doprawić solą i pieprzem.Lekko olejowe ruszty z grilla lub patelni grillowej.
Umieść szaszłyki na grillu; przykryj grill i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż pojawią się ślady grilla i mięso zostanie ugotowane do pożądanej doneness, 2-4 minuty na stronę.Podczas podawania szaszłyki, wycisnąć dodatkowe plastry cytryny na mięso dla dodatkowego smaku.
Podawać z pozostałym sosem i w razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.