Jonagold ' s Chicken Vindaloo

Jonagold ' s Chicken Vindaloo
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne? Vindaloo z kurczaka jonagolda może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 29g tłuszczu i w sumie 424 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,07 USD za porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka mielonego pieprzu, podudzia z kurczaka, liści curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka migdałowo-imbirowe bez mąki jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 62%. Spróbuj Kurczak Vindaloo, Autentyczny Kurczak Vindaloo, Kurczak Vindaloo, oraz Kurczak Vindaloo dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wytnij kilka płytkich szczelin w każdym podudzie z kurczaka i umieść w zamykanej plastikowej torbie; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Podgrzej 5 łyżek oleju roślinnego w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj cebulę, czosnek i imbir. Gotuj i mieszaj, aż cebula stanie się złotobrązowa, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Zdejmij garnek z ognia i łyżką cedzakową nabierz mieszankę cebuli do blendera. W garnku zostaw jak najwięcej oleju i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj 3 łyżki białego octu, kolendry, kminku, garam masala, czarnego pieprzu, soli, kurkumy i pieprzu cayenne. Puree do uzyskania gładkości, a następnie wlać do torebki z kurczakiem; mieszaj, aż kurczak będzie równomiernie pokryty i wyciśnij nadmiar powietrza. Marynować w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę lub w lodówce przez 3 godziny lub dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Po marynowaniu kurczaka rozgrzej olej pozostawiony w holenderskim piekarniku na dużym ogniu i dodaj liście curry i gorczycę. Gdy nasiona gorczycy skończą pękać i staną się szare, wyjmij kurczaka z marynaty i gotuj, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Wlej pozostałą marynatę i wodę. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Rozgrzej olej we frytownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Podczas gotowania kurczaka smaż kostki ziemniaczane na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
9
Odcedź na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Gdy kurczak będzie gotowany przez 20 minut, dodaj ziemniaki i 2 łyżki białego octu. Odzyskaj i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w kości, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatycki można łączyć z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese
Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese
Piesporter-Goldtröpfchen to jedna z najbardziej znanych indywidualnych winnic (Einzellagen) w regionie Mozeli w Niemczech. Ta Winnica składa się ze stromych, slatey południowych stokach ułożonych w dramatycznym kształcie przypominającym Amfiteatr dla idealnej ekspozycji i aspektu z rzeką odbijającą bardzo pożądane słońce bezpośrednio do winorośli. Doskonałe Rieslingi są zazwyczaj ogrzane słońcem i dojrzałe, z wyraźną mineralnością łupków i równoważącą kwasowością. Dojrzałe, pełne tropikalnych owocowych smaków ananasa, mango i guawy, z akcentami cukierniczymi. Oferuje jasne wykończenie kiwi i limonki, pokazując odrobinę rumianku i śmietany. Soczysty Riesling.Idealnie pasuje do mocnych indyjskich i azjatyckich potraw z przyprawami. Również fantastyczne z przyprawioną kaczą nogą, daniami z kwaśnymi sosami, pieczonymi warzywami i miękkimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn