Jogurt Panna Cotta

Jogurt Panna Cotta
Jogurt Panna Cotta może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 289 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, skórkę pomarańczową, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jogurt Panna Cotta, Jogurt Waniliowy Panna Cotta, oraz Jogurt Grecki Panna Cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Odstawić, bez mieszania, aż żelatyna będzie miękka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
W międzyczasie, wlać pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany do 1 - do 2-quart patelni na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli waniliowej na śmietanę, następnie dodać fasolę (jeśli używasz ekstraktu waniliowego, dodaj po jogurcie, poniżej), cukier i skórkę pomarańczową; mieszać, aż cukier się rozpuści i mieszanina się gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
WaniliaWanilia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JogurtJogurt
KremKrem
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
6
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Usuń wanilii i skórki pomarańczowej i ostudzić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
8
Dodaj jogurt (i ekstrakt z wanilii, jeśli używasz) i mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
JogurtJogurt
9
Lekko posmaruj 4-kubkową formę rurową (lub osiem 1/2-kubkowych form) olejem; wlej mieszaninę śmietany do formy. Przykryć i schłodzić, aż zestaw, 8 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Tuż przed podaniem, unmold: delikatnie uruchomić nóż między panna cotta i boków pleśni poluzować. Odwróć płytę nad formą i, trzymając płytę i formę razem, Odwróć; podnieś formę. Jeśli panna cotta nie wyślizgnie się łatwo, zanurz formę tuż poniżej obręczy w ciepłej wodzie na około 2 sekundy; podnieś, suche dno formy i powtórz, aby odwrócić na płytkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn