Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, przepisem, który powinieneś wypróbować, jest Jak zrobić sałatkę z jarmużu. Za 1,15 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 4 g białka i 22 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis z Allrecipes wymaga skórki pomarańczowej, persimmon, oliwy z oliwek i soku pomarańczowego. Ten przepis wypróbowało i polubiło 39 osób. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Przygotuj sałatkę z białej fasoli i pesto z jarmużem, sałatkę z pieczonym kurczakiem i jarmużem z tahini, morelami i migdałami oraz ciasta z wędzonym jarmużem i ziemniakami oraz sałatkę z czerwonego jarmużu z szybko marynowanymi jabłkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj ocet, sok pomarańczowy, musztardę Dijon, skórkę pomarańczową, kminek i płatki czerwonej papryki. Powoli wlewaj oliwę z oliwek do mieszanki soku pomarańczowego, ubijając, aż masa będzie gęsta i dokładnie połączona. Sos doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.