Jak zrobić róg obfitości
Jak zrobić róg obfitości może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1562 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz ciasto na chleb, jajko, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Pieczony Róg Obfitości, Lox Cornucopian Przystawka, oraz Ciasto Cornucopia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko spryskać 17x14 cala (lub lager) arkusz cookie z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Oderwij arkusz 30x18 cali z wytrzymałej folii aluminiowej. Złóż go na pół do 18x15 cali.
Zwiń po przekątnej, tworząc pusty stożek, o długości około 18 cali i średnicy 5 cali na najszerszym końcu (Otwór rogu obfitości). Przymocuj koniec przezroczystą taśmą. Stuff stożek z pogniecioną zwykłą folią, aż forma jest sztywna. Zgiąć ogon stożka w górę, a następnie w dół na końcu. Spryskaj Na zewnątrz stożka nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Beat jajko z wodą do glazury. Otwórz i rozwiń pierwszą puszkę ciasta chlebowego na powierzchni roboczej. Oddzielne paluszki chlebowe. Zacznij od owinięcia jednej paluszki Chlebowej wokół czubka stożka.
Pędzel koniec następnego chlebak z glazurą i naciśnij, aby dołączyć do końca pierwszego chlebak. Kontynuuj spiralne owijanie stożka, lekko nakładające się ciasto, aż zostaną 3 paluszki chlebowe.
Uszczypnij jeden koniec 3 paluszków chlebowych razem, a następnie oplot.
Brush chleb wokół otwarcia rogu obfitości z glazury. Delikatnie przycisnąć warkocz.
Umyj całą róg obfitości szkliwem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut lub aż chleb będzie bogaty brązowy. (Jeśli części zaczynają zbyt mocno przyciemniać, przykryj je kawałkami folii.)
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie na blasze ciastek na stojaku z drutu. Ostrożnie wyjąć folię, gdy ostygnie. (W przypadku zamrożenia folię należy pozostawić w chlebie na podtrzymanie.