Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariańskie Pad Thai )
Przepis Jak zrobić Pad Thai (Wegetariańskie Pad Thai) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 472 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz grzyby shiitake, olej canolan, sól przyprawowa grzybów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, Pad Thai Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sok 2 limonki. Odstawić.Przygotowanie suszonego makaronu ryżowego: gdy niegotowany, szklany makaron wygląda szaro.
Umieścić długi makaron w dużej misce i moczyć je w zimnej wodzie około 30 minut. Ten krok pomoże zmiękczyć makaron.
Spuścić przez durszlak i wyrzucić płyn. Odstawić.Przygotowanie świeżych chiles: macierzystych, nasion i drobno posiekać pieprz chile. Uwaga: Pamiętaj, aby nie pocierać oczu po dotknięciu nasion pieprzu chile.Making the pad Thai sos: w małej misce, rozpuścić cukier palmowy (lub jasnobrązowy cukier) w filiżance wrzącej wody.
Niech woda ostygnie do temperatury pokojowej.
Spuścić płyn z opakowania tofu. Osuszyć tofu ręcznikiem papierowym.
Pokrój kawałek tofu na pół, wzdłuż.
Wytnij każdy blok na cal slices.In wok, podgrzać pozostały olej rzepakowy przez około 2-3 minuty. Powinieneś mieć około 1-calową warstwę oleju. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzać olej; w przeciwnym razie tofu będzie zbyt złoty i żucia.
Umieść tofu jeden kawałek na raz w gorącym oleju; upewnij się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Smażyć w partiach przez około 2 minuty na partię, aż ze wszystkich stron złocisty. Obniżyć ciepło do średnio niskiego, aby równomiernie gotować i zapobiec ich zbyt szybkiemu brązowieniu. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Delikatnie podnieś każdy kawałek tofu za pomocą skimmera pająka (użyłam drewnianych pałeczek), pozostawiając jak najwięcej oleju w wok.As jak tylko tofu jest wystarczająco schłodzone do obsługi, pokroić w małą kostkę. Odstawić.Czas montażu: w tym samym woku dodać imbirową pastę czosnkową i liść limonki kaffir. Gotować, aż pachną.
Dodać marchewkę. Smażyć, aż będą lekko przezroczyste, następnie dodać shiitake i boczniaki i świeże chili. Doprawić solą do przypraw grzybowych. Dobrze rzucaj.
Dodaj tofu z sosem Pad Thai. Dobrze wymieszać.
Przenieść na talerz.Umyć, przyciąć i pokroić zieloną cebulę na 1 - " - kawałki. Odstawić.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju do woka. Wymieszać smażyć zieloną cebulę, aż będzie złoty.
Dodać odsączony makaron ryżowy.
Dodaj sos sojowy, sok z połowy limonki i jasnobrązowy cukier. Wrzuć za pomocą szpatułek umieszczonych po obu stronach woka, aby zapobiec przyklejaniu się jedzenia do dna. Gotuj jeszcze minutę.
Skropić około 1 szklanką wody, następnie wrzucić, aż woda odparuje. Sprawdź doness makaronu. Jeśli nadal są al dente, skropić więcej wody, aż będą pożądane tekstury.
Dodaj tofu, smażone jicama, warzywa i cebula kliny. Wrzucić dobrze, aż cebula zmięknie. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać kiełki fasoli. Przykryć wok i odstawić na około 2-3 minuty. Dostosuj przyprawę z większą ilością soli przyprawowej do grzybów (w razie potrzeby).
Dodać kolendrę, zakończyć pozostałym sokiem z limonki i skropić odrobiną oleju sezamowego.
Posypać czarnym pieprzem i prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Dekoruj limonką.Bon apptit!
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.