Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj, jak zrobić kurczaka i pierogi. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 43g białka, oraz 35 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, selera, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Pierogi Wieprzowe, Zupa Miso z trawy cytrynowej z pierożkami grzybowymi, oraz Samosa-możesz zrobić indyjskie przekąski w domu, są to pikantne pierogi z nadzieniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć kurczaka do holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj wodę, marchew, seler, cebulę, 3 gałązki tymianku i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Cebula
Tymianek
Woda
3
Wyjąć kurczaka z holenderskiego piekarnika i przełożyć do miski; odstawić do ostygnięcia.
Dodać tłuszcz z kurczaka i mieszankę mąki do wywaru. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z Kurczaka
Mąka Uniwersalna
Stado
7
Usuń mięso z kurczaka z tuszy i dodaj do wywaru. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku. Kontynuuj gotowanie przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Pieprz Czarny
Mięso Z Kurczaka
Stado
Sól
8
W dużej misce wymieszać creme fraiche, mleko, 2 łyżeczki liści tymianku i jajka. Mieszaj w samowzrastającej mące, aż do prawie całkowitego włączenia; nie mieszaj.
Na wierzch wywaru z kurczaka wymieszać duże łyżki mieszanki pierogów. Zwiększ ciepło lekko do średniego. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pierogi pojawią się lekkie i puszyste, a wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 10 do 15 minut.