Jak zrobić gulasz wołowy

Jak zrobić gulasz wołowy
Jak zrobić gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 666 kalorii, 58g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 539 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, pieczeń z wołowiny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Gulasz Wołowy, Gulasz Wołowy, oraz Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wołowinę doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na dużym ogniu; gotować i mieszać wołowinę w gorącym oleju w partiach, aż rumiane ze wszystkich stron, o 5 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przenieś do dużej puli zapasów i rezerwy krople na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Powrót patelni na średnim ogniu; wymieszać cebulę do zastrzeżonych kapieli, skropić oliwą z oliwek nad cebulą, doprawić 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Transfer do garnka z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Połączyć paprykę, kminek, czarny pieprz, majeranek, tymianek, i pieprz cayenne na patelni i tost na średnim ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Nasiona KminkuNasiona Kminku
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
MajeranekMajeranek
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i wymieszać; przenieść do mieszaniny wołowiny i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Wymieszać 3 szklanki bulionu z kurczaka do mieszanki wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
9
Dodaj pastę pomidorową, czosnek, ocet, cukier, 1/2 łyżeczki soli i liść laurowy; umieść garnek na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż widelec wkłada łatwo do mięsa, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski

Składniki

2(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1kgspieczeń wołowa bez kości, pokrojona w 2-calową kostkępieczeń wołowa bez kości, pokrojona w 2-calową kostkę11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona kminku, rozgniatanenasiona kminku, rozgniatane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony11 funt cukinii,majeranek suszonymajeranek suszony3goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.tymianek mielonytymianek mielony2(zima)Papryka węgierskaPapryka węgierska21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2cebula posiekanacebula posiekana11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól, lub do smakusól, lub do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane11 funt cukinii,cukier białycukier biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn