Jagnięcina faszerowana fetą i cytryną z masą ziemniaczano-Pasternakową
Fetan i jagnięcina nadziewana cytryną z Zacierem ziemniaczano-Pasternakowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 193 kalorie, 20g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, gałązki tymianku, zwinięte nogi jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Steki jagnięce z Oregano z cytryną, oliwą z oliwek i masą z sera feta, Pasternak I Zaciery Ziemniaczane, oraz Przepis na Mash ziemniaczano-pasternakowy.
Instrukcje
Aby przygotować jagnięcinę, rozwiń pieczeń.
Połącz ser, posiekany tymianek i skórkę; rozłóż na pieczeń.
Skropić 2 łyżeczkami soku. Roast Reroll; zabezpieczyć w odstępach 1-calowych sznurkiem.
Umieść 10 gałązek tymianku na dnie płytkiego naczynia do pieczenia 2-ćwiartkowego; umieść pieczoną jagnięcinę na gałązkach tymianku w naczyniu.
Na pieczeń wlać pozostały sok i wino.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Piec w temperaturze 250 przez 1 godzinę. Obróć pieczeń i piecz dodatkowe 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą porcję pieczenia 145 (średnio Rzadki).
Miejsce pieczeń na desce do krojenia; odstawić 10 minut.
Soki z patelni przecedzić przez drobne sito do małego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (o 5 protokół).
Usunąć sznurek; pokroić pieczeń w cienkie plasterki. Ułóż plastry na półmisku; skropić zmniejszonymi sokami z patelni.
Aby przygotować zacieru, gotować ziemniaki i pasternak we wrzącej wodzie 25 minut lub aż bardzo miękkie.
Odcedzić; umieścić w dużej misce.
Dodaj jogurt, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Mash z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.