Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy

Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy
Przepis Irish Brown Soda Bread jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 60 centów za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jeśli masz sodę oczyszczoną, płatki owsiane, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło ten poranny posiłek. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 98%. Spróbuj Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy, Tradycyjny Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy, oraz Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Lekko posmarować dwie blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, białą mąkę, płatki owsiane, sodę oczyszczoną i sól. Delikatnie wymieszaj w maślance, aż powstanie miękkie ciasto. Ugniatać bardzo lekko. Podzielić ciasto na 4 kawałki; uformować w zaokrąglone płaskie bochenki. Oznaczyć każdy Bochenek przez "X" i umieścić na przygotowanych blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Płatki OwsianePłatki Owsiane
MaślankaMaślanka
CiastoCiasto
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 30 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćŚredni
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn