Irlandzki Brązowy Chleb
Przepis Irlandzki brązowy chleb jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 32 grosze za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 228 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mąki, sody oczyszczonej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Irlandzki Brązowy Chleb, oraz Irlandzki Brązowy Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Lekko posmarować blachę do pieczenia.
W misce wymieszaj mąkę uniwersalną, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Masło pokroić w mieszaninę mąki za pomocą blendera do ciast lub 2 noży, aż mieszanina utworzy drobne okruchy.
Mieszamy mąkę pełnoziarnistą i płatki owsiane do szybkiego gotowania.
Delikatnie wymieszać jogurt do mieszanki płatków owsianych. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, aby trzymać razem, dodawać 1 łyżeczkę mleka na raz, tylko do momentu, gdy ciasto się utrzyma; nie powinno być lepkie.
Obrócić ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą; zagnieść delikatnie około 5 razy, aby uformować kulkę.
Wyłożyć ciasto na środek przygotowanej blachy do pieczenia; na wierzch bochenka wyciąć duże "X".
Piec w nagrzanym piekarniku, aż dobrze rumiane, o 40 protokół; przenieść do stojaka do ostygnięcia. Chleb można podawać na ciepło lub na zimno.