Irlandzki Brązowy Chleb
Irlandzki brązowy chleb może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 199 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 52 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Irlandzki Brązowy Chleb, oraz Irlandzki Brązowy Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Lekko posmaruj blachę do pieczenia.
W dużej misce połączyć mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
W małej misce ubij razem maślankę i roztopione masło.
Zrób dobrze w środku suchych składników.
Wlać maślankę i roztopione masło.
Wymieszać do połączenia, choć nadal grudkowaty.
Ciasto wyłożyć na mąkę. Ugniataj ciasto, aż po prostu się połączy, o 2 protokół. Uformuj ciasto na 10 calowy okrągły bochenek. Punkt szczyt bochenka z dużym krzyżem.