Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyka z sosem sojowym i miodem. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 755 kalorii, 87g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, masło, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Indyk z sosem sojowym i miodem, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W bardzo dużej misce, ubij razem sos sojowy, miód, olej sezamowy i połowę imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Włożyć indyka do miski, od strony piersi do dołu i marynować w temperaturze pokojowej przez 45 minut. Turn indyka i marynować bok piersi do góry przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ustaw stojak w dużej patelni do pieczenia. W małej misce, połączyć sól, pieprz i pięć przypraw w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wyjąć indyka z marynaty; zachować marynatę. Ustawić indyka na stojaku, piersi bok do góry, i doprawić go wewnątrz i na zewnątrz mieszaniną soli. Wypchaj jamę szalotkami i pozostałym imbirem. Obróć stronę piersi indyka w dół na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sól Do Obramowania Szkła
6
Dodaj 2 szklanki wody do patelni. Luźno przykryj indyka foliowym namiotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone Krewetki
7
Piecz indyka przez 4 godziny, fastrygując z częścią zarezerwowanej marynaty co godzinę i dodając w sumie 3 szklanki wody do patelni podczas pieczenia. Przekręć bok piersi indyka do góry i dobrze podlej marynatą. Pieczemy bez przykrycia przez 30 minut, fastrygując raz w połowie gotowania. Indyk odbywa się, gdy termometr błyskawicznie odczytujący włożony w udo rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
8
Ostrożnie wlać soki z jamy indyka do patelni i przenieść indyka na deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu na 30 minut.
10
W międzyczasie przecedzić soki z patelni do dużego rondla i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, Obrane
11
Do soków dodać bulion z kurczaka wraz z 3 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12
W średniej misce wymieszaj masło z mąką, aby uzyskać gładką pastę. Stopniowo ubijać 2 szklanki gorących soków na patelni, aż będą gładkie.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
13
Mieszankę ubić do rondla i doprowadzić sos na wolnym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje. Dusić sos na małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż nie pozostanie mączny smak, o 8 protokół. Pokrój indyka, podaj SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty