Indyk z quinoa tabbouleh & tahini dressing
Indyk z quinoa tabbouleh & tahini dressing może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 132 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz czysty miód, kolendrę, pastę tahini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tabbouleh z pieczonych warzyw z grillowanym płaskim chlebem i jogurtem-Dressing Tahini, Quinoa Tabbouleh z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Sałatka z komosy ryżowej z sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż komosę ryżową do rondla i zalej 600 ml wody. Przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć i gotować na wolnym ogniu, aż woda wyparuje (tak jak youd gotować ryż) o 20 min. Zdejmij pokrywkę i pozostaw do ostygnięcia podczas przygotowywania indyka i sałatki.
Do dużej miski wrzucić ogórek, pomidory, dymkę i zioła.
Zalać 1 łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, dobrze doprawić i wszystko wymieszać.
Rozgrzej patelnię na patelni i, gdy pali się na gorąco, natrzyj steki z indyka 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Gotować około 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości. Wymieszać wszystkie składniki dressingu wraz z 3 łyżkami wody. Wrzucić quinoa wraz z sałatką i zorganizować na talerzach.
Pokroić indyka w grube plastry, stos na quinoa i mżawka na opatrunku.