Indyjskie Curry Frytki Ziemniaczane

Indyjskie Curry Frytki Ziemniaczane
Przepis Indian Curry frytki ziemniaczane może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 5 i koszty 56 centów za porcję. Ta przystawka ma 211 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mielonej kurkumy, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Indyjskie Przyprawione Pieczone Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Curry Aioli, Pieczone Curry Frytki Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane.

Instrukcje

1
Wlać wystarczającą ilość oleju na patelnię, aby pokryć dno 1/3 cala głębokości; dodać czosnek, kminek, sól, kurkumę i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
KurkumaKurkuma
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Podgrzać mieszaninę oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Gotować i mieszać ziemniaki w gorącym oleju, obracając od czasu do czasu, aż gotowane przez, złoty kolor, i chrupiące na zewnątrz, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodać świeżą kolendrę i pastę curry i wymieszać do pokrycia. Smażyć, aż kolendra będzie ciemnozielona i chrupiąca, o 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pasta CurryPasta Curry
5
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka, z podniebieniem mokry kamień, kwiat gruszy, kiwi i lucerny.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia14
Magazyn