Indyjski letni Pudding cytrusowy z imbirem i solonym karmelem

Indyjski letni Pudding cytrusowy z imbirem i solonym karmelem
Indyjski letni Pudding cytrusowy z migdałami imbirowymi i solonym karmelem może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1126 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz sól, skórkę z pomarańczy, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla, Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla, oraz Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wstępnie rozgrzać piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Masło i lekko cukier 4 ramekiny (około 6-uncji wielkości). W mikserze połącz żółtka, maślankę, sok i skórkę i ubijaj, aż dobrze się połączą. Zmniejszyć prędkość do niskiej i powoli dodać przesianą mąkę, cukier i sól, aż tylko połączone. Ubij białka z nasadką trzepaczką, aż uzyskasz sztywne szczyty, a następnie połącz obie mieszanki, delikatnie składając je razem, po trochu na raz. Podziel równomiernie pomiędzy ramekiny, a następnie piecz w łaźni wodnej-Ustaw ramekiny w palenisku i napełnij wodą do połowy boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Piec w piekarniku przez 60 minut, aż Góra spręży się z powrotem po delikatnym naciśnięciu i ciasta mają ładny jasny złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie ostrożnie odwrócić na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Rozbić ciasteczka na kawałki i umieścić w robocie kuchennym. Pulsuj, aż będziesz miał drobny okruchy, a następnie dodaj masło, sól, melasę, cukier i białko jaja. Pulsuj ponownie, aż będziesz miał gładkie ciasto, a następnie użyj nieobciążonej szpatułki, aby wysmarować cienką warstwę na arkuszu ciastek (jeśli nie używasz nieprzywierającej tacy, posmaruj ją masłem lub linią silpatem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia lekko przed wyjęciem z tacy do ostygnięcia na górze ławki. Przed podaniem podziel na pojedyncze kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn