Indyczy Smażony Ryż

Indyczy Smażony Ryż
Ryż smażony z indykiem to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. To danie główne ma 376 kalorii, 34 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sos sojowy, rosół z kurczaka, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to chińskie danie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Spróbuj smażonego ryżu z indykiem dla dwojga, smażonego ryżu z indykiem i smażonego ryżu z indykiem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj bulion. Wymieszaj ryż. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45-50 minut lub do momentu, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ
2
Zdjąć z ognia; Fajny. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
3
W małej misce połącz indyka i sos sojowy; przykryć i przechowywać w lodówce. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą ugotuj i mieszaj jajko na średnim ogniu, aż całkowicie się zetnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
4
Usuń i odłóż na bok.
5
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i seler na oleju, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
1/2 Funta Twardego Tofu, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Twardego Tofu, Pokrojonego W Kostkę
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
Olej Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Podsmażenia Warzyw)Olej Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Podsmażenia Warzyw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
6
Dodaj ryż i indyka; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
RyżRyż
7
Dodaj sałatę i zarezerwowane jajko; gotować i mieszać przez 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory śliwkowe Pokroić W Cienkie PlasterkiPomidory śliwkowe Pokroić W Cienkie Plasterki
4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej
8
Natychmiast podawaj.

Polecane wino: (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Napój Alkoholowy, 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Kategoria Produktów Spożywczych, Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Smażony ryż bardzo dobrze komponuje się z winem, napojem alkoholowym i białym winem. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Możesz spróbować winnicy Montoliva, Late Harvest, winnicy Viani, Barbera. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Winnica Montoliva, późne zbiory, winnica Viani, Barbera
Winnica Montoliva, późne zbiory, winnica Viani, Barbera
Słodko...ale nie za słodko. Bogaty, ale nie „gruby”. Gęsty sorbet jeżynowo-wiśniowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn