Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów)

Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów)
Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów) może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1102 kalorie, 66g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chmielu chinook-hop, chmielu simcoe-hop, słodu row i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów), St. Benedict Belgian Dark Strong Ale (dla zaawansowanych Homebrewerów), oraz Russian Imperial Stout (Dla Zaawansowanych) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacieru-w 16,5 funtów ziarna do 150 ° F przy użyciu 5 galonów wody w około 72° (1,2 litra wody na Funt). Mieszać przez 2 minuty, aby zapobiec zbrylaniu się kulek ziarna, tworząc spójny zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Przykryć zacierem, odsłaniając tylko krótko wymieszać co 20 minut.
3
Podgrzać 5,25 galonów sparge wody do około 85°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Po zacieraniu przez 60 minut, mash-out i sparge. Powinieneś mieć od 7 do 7,5 galonów w czajniku. Pozostawić brzeczkę do wrzenia i dodać 1,25 uncji chmielu.
5
Po ugotowaniu w sumie 30 minut, dodać 1,25 uncji Centennial chmielu.
6
Po ugotowaniu w sumie 50 minut dodaj 2 uncje chmielu Simcoe i 2 uncje chmielu Centennial.
7
Po zagotowaniu w sumie 60 minut, wyjąć z ognia i schłodzić za pomocą agregatu brzeczki.
8
Przenieś do wózka i weź odczyt grawitacyjny
9
Dokładnie natleniać i fermentować w temperaturze od 65° do 68° przez 7 do 14 dni, aż do zakończenia.
10
Przenieś do drugiego carboya i suchego chmielu z 4 uncjami Simcoe, 2 uncjami Centennial i 2 uncjami Chinook na 7 dni.
11
Butelka lub beczka dla średniego poziomu nasycenia dwutlenkiem węgla. Pij świeże, aby uzyskać najlepsze wyniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia89
Magazyn