Hummus Z Czerwonej Soczewicy
Przepis hummus z czerwonej soczewicy jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ta przystawka ma 417 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.95 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz tahini, soczewicę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków Z Czerwonej Soczewicy, Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, oraz Hummus Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w garnku 2-quart; przykryć 2 szklankami wody. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i dusić do miękkości (około 20 minut).
Połącz soczewicę, sól, tahini, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet i kolendrę w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.
Aby służyć: łyżka hummus do płytkiej misce.
Posypać papryką i pietruszką. Top z jogurtem greckim w razie potrzeby.