Hummus Pitas Z Salsą Feta-Oliwkową
Hummus Pitas z fetą-salsą oliwkową może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 90 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mięty, sok z cytryny, oliwki kalamatan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czerwona cebula, oliwa i Salsa Feta, Hummus-Nadziewane Pitasy, oraz Grecka Jagnięcina Hummus Pitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciecierzycę odsączyć w durszlaku nad miską, rezerwując 1 łyżkę płynu.
Połączyć ciecierzyca, tahini, czosnek, i czerwona papryka w robocie kuchennym, i proces aż gładka, skrobanie boki miski procesora raz.
Dodaj sok z cytryny i reserved ciecierzycy płyn, proces do gładkiej. Wymieszać łyżką do miski; odstawić.
W misce połącz pomidora i 6 kolejnych składników (pomidor przez miętę). Łyżka 1/4 szklanki mieszanki Hummusu do każdej połowy pita; top z 1/4 szklanki feta-Salsa oliwkowa.