Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie
Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś skorupę ciasta, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hoosier Sugar Cream Pie, Hoosier Sugar Cream Pie, oraz Hoosier Sugar Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić w 1/2 cala kostki. Zamrozić 5 łyżek na 20 minut lub na noc; Pozostałe 1 1/8 patyczków schłodzić w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Ocet winny wymieszać z zimną wodą i odstawić.
Mąkę, sól i cukier połączyć w misce robota kuchennego i Puls 5 lub 6 razy połączyć.
Dodaj schłodzone masło i mieszaj przez 25 do 30 sekund, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać zamrożone masło i pulsować 15 do 20 razy, aż masło będzie w kawałkach wielkości grochu.
Dodać 6 łyżek octu i pulsować 6 razy. Ciasto powinno zacząć wyglądać krucho. Przetestuj ciasto, wyciskając niewielką ilość w dłoni. Jeśli łatwo trzyma się razem, to jest zrobione. Jeśli nie, dodaj 1/2 łyżki wody z octem i pulsuj jeszcze 3 razy. Powtarzaj ten proces w razie potrzeby, aż ciasto utrzyma się razem.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładkie; ciasto nigdy nie powinno się łączyć w robocie kuchennym.
Ciasto podzielić na 2 równe części i zwinąć w kulkę. Lekko spłaszcz kulki i zawiń osobno w folię.
Pozostawić ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, co najmniej 20 minut, ale najlepiej na noc.
Po przygotowaniu do użycia wyjąć jedną z kulek ciasta z lodówki. Drugi może być zamrożony, na przyszłe ciasta.
Rozwałkuj ciasto na 14-calowe koło o grubości od 1/16 do 1/8 cala. Użyj pokrywy patelni lub miski jako przewodnika.
Lekko posmaruj 9-calową puszkę ciasta sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Obróć puszkę, aby pokryć bok. Obróć puszkę i wyjmij nadmiar mąki.
Wymieszać ciasto mocno przy brzegach i wyśrodkować na przygotowanej blaszce. Stuknij puszkę ciasta na blacie kilka razy, aż ciasto osiądzie w nim. Delikatnie wcisnąć ciasto w rogach puszki ciasta opuszkami palców.
Zagniataj skorupę: delikatnie rozwałkuj krawędzie ciasta pod, kciukiem i palcem wskazującym opierając zwiniętą krawędź na krawędzi puszki. Uważaj, aby nie wyciągnąć ciasta z Pie cyny, jak idziesz. Spowoduje to, że skorupa zatonie z powrotem w puszce, gdy się piecze i pozostawi cię ze zbyt krótką skórką ciasta.
Chwyć krawędź skorupki ciasta kciukiem i palcem wskazującym każdej ręki, oddalonej o około cal od siebie. Skierujcie prawą rękę w swoją stronę i w lewo, kiedy odsuniecie lewą rękę od siebie i w prawo.
Umieść lewą rękę 1/2 cala na prawo od pierwszego zagniatania i powtarzaj proces, dopóki nie przerobisz sobie drogi wokół skorupy ciasta.
Umieść palec wskazujący za każdym zagniataniem i ścisnij punkt na zewnętrznej stronie skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym. Ponieważ nasze ciasto jest całe masło, a masło zmiękcza i topi się tak szybko w piekarniku, ważne jest, aby zacząć od tak ostrego i dobrze zdefiniowanego zagniatania, jak to możliwe.
Umieść karbowaną skorupkę ciasta w lodówce, aby odpocząć przez co najmniej 20 minut, a następnie przenieś do zamrażarki na 20 minut na noc.
Blind Baking: Rozgrzej piekarnik do 204° (200 ° C).
Umieść zamrożoną, karbowaną skorupę ciasta na blasze do pieczenia. Wyłóż wnętrze skorupy papierem do pergaminu lub filtrem do kawy. Napełnij niegotowaną fasolą, aż fasola będzie wyrównana z górną krawędzią zagniatania. Naciśnij na fasoli, aby upewnić się, że rozprzestrzeniają się na krawędzie skorupy.
Piec przez 20 minut, obracając o 180 stopni w połowie. Zewnętrzna krawędź zagniatania powinna być sucha i złotobrązowa.
Przygotowanie ciasta: Rozgrzej piekarnik do 200°C (400 ° f).
Umieścić skorupę ciasta na blasze do pieczenia. Odstawić.
W średniej misce wymieszać cukier granulowany, brązowy cukier, mąkę i sól.
Wymieszaj trzepaczką lub rękami, aby rozbić grudki i połączyć składniki.
Delikatnie wymieszać śmietanę drewnianą łyżką lub łopatką. Nie przesadzaj. Ubijanie śmietany uniemożliwi ustawienie ciasta.
Wymieszać z pastą waniliową.
Wlać nadzienie do przygotowanej skorupki ciasta i piec przez 20 minut.
Obróć o 180 stopni i piec przez 20 do 25 minut, aż duże bąbelki pokryją powierzchnię. Ciasto nie wydaje się być ustawione, gdy wychodzi z piekarnika.
Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny, do nocy, przed krojeniem. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.