Homary z estragonowym sosem Wermutowym

Homary z estragonowym sosem Wermutowym
Homary z estragonowym sosem Wermutowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet estragonowy z białego wina, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotowane homary z sosem do maczania, Grillowane homary z południowo-azjatyckim sosem do maczania, oraz Przegrzebki z puree z grochu i sosem Wermutowym.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę i sól morską do wrzenia w garnku 8 - do 10-quart. Zanurz 2 homary na głowę w wodzie i gotuj, przykryte, na dużym ogniu 7 minut od czasu, w którym homary wchodzą do wody,a następnie przenieś szczypcami, aby zatonąć, aby spuścić. Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 2 homary w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sól MorskaSól Morska
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
1
Roztopić masło i ostudzić, aż będzie ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Ubij razem wermut, ocet i żółtka w metalowej misce, a następnie Ustaw miskę na małym rondlu z wrzącą wodą i podgrzej mieszaninę, ubijając, aż się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
OcetOcet
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać roztopione masło w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie ubić solą i pieprzem. Gotować sos, ubijając, aż zgęstnieje i rejestruje 71° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Wyjmij patelnię z ognia i trzymaj miskę w rondlu. Tuż przed podaniem wymieszaj sok z cytryny i estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
EstragonEstragon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
5
Pracując od strony brzucha, połów każdego homara wzdłuż ostrym ciężkim nożem lub nożycami kuchennymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Homary podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
SOSSOS

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Egzotyczne aromaty ananasa, wanilii i moreli na nosie. Okrągłe, dobrze zbalansowane i o dobrej trwałości smaku.Para z rybą z sosem, białe mięso ze śmietaną, szynka z kości z sosem chablisienne.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn