Homar Newburg może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 368 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz homary maine, skrobia kukurydziana, chleb, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Homar Newburg, Homar Newburg, oraz Homar Newburg dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grzyby opłukać i osuszyć; przyciąć i wyrzucić przebarwione końce łodygi. Pieczarki cienko pokroić i umieścić na patelni 10 - 12-calowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj 1/4 szklanki sherry, szalotki, sok z cytryny i 2 łyżki masła. Mieszaj często na dużym ogniu, aż soki odparują, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Szalotka
Masło
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3
W międzyczasie, w małej, głębokiej misce, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Smak do smaku solą, pieprzem i ok. 1 łyżką sherry. Jeśli nadrabiasz do 2 godzin do przodu, przykryj i ochłoń.
Dodać do mieszaniny grzybów i mieszać do wrzenia, o 1 minutę; jeśli co 2 godziny do przodu, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
6
Tosty z masłem, w razie potrzeby, i ustawić na talerzach obiadowych; ułożyć muszle ogona homara, ścięte boki do góry, obok tostów (jeśli używasz homara Maine, również udekorować talerze muszlami ciała). Ułóż klaster gałązek rukoli na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Rukiew Wodna
Homar
Masło
Muszle Makaronu
Tosty
7
Pokrój mięso z ogona homara na kawałki o średnicy 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Mięso
8
Dodać mięso z ogona i nogi oraz około połowę bitej śmietany do mieszaniny grzybów; mieszać na średnim ogniu do wrzenia, 2 do 3 minut (3 do 4 minut, jeśli schłodzone). Szybko wymieszać mieszankę w skorupach ogona i na tosty. Łyżka pozostałej bitej śmietany na mieszaninie homara; jeśli jest dostępna, połóż mięso pazura na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Grzyby
Homar
Muszle Makaronu
Krem
Tosty
Mięso
9
Jak gotować i skorupy homara
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
10
Maine, lub Amerykański, homary mają duże, mięsiste pazury; głównie ten skorupiak jest sprzedawany świeżo gotowany lub na żywo do gotowania. Kolczaste i inne homary skalne mają małe pazurki; całe mięso jest w ogonach, które są powszechnie dostępne mrożone; Szukaj świetnych ofert w sklepach z dyskontami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skorupiaki
Homar
Mięso
11
Czas przygotowania i gotowania: 10 do 20 minut, aby zagotować wodę; 25 do 35 minut, aby gotować, schłodzić i schłodzić homary
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Woda
12
Sprawia, że: 1 1/2 funta homara Maine daje około 4 uncji mięsa, 6-do 8-uncji kolczastego ogona homara 4 do 6 uncji mięsa; każdy sprawia, że 1 porcja
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
Mięso
13
Doprowadzić wodę 6 quarts do wrzenia w 8-do 10-quart patelni na dużym ogniu. Plunge 2 żywe homary Maine (około 1 1/2 lb. każdy) głową do wrzącej wody (lub dodać 2 rozmrożone zamrożone ogony homara, 6 do 8 uncji. każdy, do 3 qt. wrząca woda w 5-do 6-qt. pan). Przykryć i gotować 10 protokół; gdy wrzenia wznawia, zmniejszyć ogień do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Odcedzić homary i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
15
W przypadku homarów Maine odkręć ogony (a). Zarówno dla homarów Maine, jak i kolczastych ogonów homara, użyj nożyczek, aby odciąć płaską spód każdej skorupy ogona, przecinając wzdłuż wewnętrznych krawędzi (B); Odrzuć spodnią skorupę i płetwy. Wyjąć mięso; wyciągnąć i wyrzucić żyłę, jeśli jest obecna. Włóż mięso do miski. Spłucz i oszczędzaj Plecy skorupy ogona.
Nogi skręcone pazurami od homarów Maine. Wyciągaj pociski z ciał. W razie potrzeby zgarnij i zapisz czerwoną ikrę, zielony tamalley (wątroba) i biały tłuszcz do innych zastosowań. Odrzuć wnętrze skorupy ciała; spłucz i zapisz skorupy. W razie potrzeby, zarezerwować małe nogi do jedzenia później. Złamać pazury z dużych nóg. Crack skorupy nogi i usunąć mięso; dodać do miski. Włóż końcówki nożycowe do otwartego końca każdego pazura (C); ciąć wzdłuż grzbietu do końcówki. Otworzyć skorupę; ostrożnie usunąć pazur. Wyrzucić muszle; dodać mięso do miski.
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.