Hiszpańska Paella z ryżem Carnaroli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj hiszpańskiej paelli z ryżem Carnaroli. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 344 kalorie, 14g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wołowinę, cebulę, pierś z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hiszpańska Paella, Tradycyjna Hiszpańska Paella, oraz ŁATWA HISZPAŃSKA PAELLA dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając dużej patelni ciężkiej, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu i podsmażyć paprykę i cebulę, aż będą przezroczyste.
Dodać ciecierzycy i mięsa na patelni i saute wraz z papryką i cebulą, aż złoty kolor i mięso jest rumiane.
W rondlu, połączyć bulion warzywny i szafran i pozostawić szafran strome w bulionie. To nada paelli swój kolor.
Dodać ryż na patelni i mieszać, aż dobrze pokryte. Po usmażeniu ryżu dodać bulion z szafranem, wymieszać, przykryć szczelną pokrywką i pozostawić do gotowania na średnim ogniu przez 17 minut.
Aby służyć, umieścić w dużym talerzu i posypać sok z cytryny na wierzchu ryżu.