Hickory Pulled Pork
Hickory Pulled Pork może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 294 kalorie, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, czosnek w proszku, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Hickory Wędzona Wieprzowina, Hickory - Smoked Barbecue Pulled Pork Sandwiches, oraz Hickory Slow-Cooker Pulled Pork Sandwiches.
Instrukcje
Zanurz zrębki w wodzie; ciężar z deską lub płytą. Namoczyć chipsy przez 30 minut.
Połącz brązowy cukier, sól, czosnek w proszku, chili w proszku i czarny pieprz, dobrze mieszając. Mieszankę przypraw Rub równomiernie po obu stronach łopatki wieprzowej. Przykryć luźno folią; odstawić wieprzowinę w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Odstawić stojak do grilla. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do wysokiej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Umieść patelnię na elemencie grzewczym lub na węglach; dodaj 1 szklankę nasączonych wiórów drewnianych do patelni.
Umieść kolejną jednorazową patelnię z folii aluminiowej (Nie przekłuwać patelni) na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Odstawić chipy na 5 minut lub do palenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej.
Wieszak na grill z natryskiem do gotowania. Ustaw stojak do grilla na miejscu.
Umieścić wieprzowinę na stojaku grillowym na pośrednim ogniu. Zamknij pokrywę i grilluj 3 godziny, utrzymując stałą temperaturę 275; dodaj 1/2 szklanki nasączonych wiórów co 45 minut. Grillowanie wieprzowiny dodatkowo 3 i pół godziny lub do momentu włożenia termometru do kasy wieprzowej 17
Zawiń wieprzowinę w wytrzymałą folię aluminiową i gotuj dodatkowe 1 1/2 godziny lub aż wieprzowina osiągnie 19
Wyjąć wieprzowinę z grilla; odstawić na 30 minut. Shred.