Herbatniki Ze Słodkich Ziemniaków
Słodkie herbatniki to Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka słodkich ziemniaków, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako tania przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bataty herbatniki AKA jak wykorzystać resztki batatów, Lekko Słodkie Ciastka Słodko-Ziemniaczane, oraz Herbatniki Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać. W osobnej, dużej misce wymieszać słodkie ziemniaki i masło.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny ziemniaków i wymieszać, aby miękkie ciasto. Następnie dodaj mleko łyżkę na raz, aby wymieszać i kontynuować cięcie. Obrócić ciasto na mąkę pokładzie i wrzucić lekko, aż zewnętrzna część ciasta wygląda gładko.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/2 cala i pokrój nożem do biszkoptów.
Ułożyć herbatniki na natłuszczonej patelni i pokryć Topy roztopionym masłem.
Piec około 15 minut. (Uwaga na piekarnik: jeśli ciastka zbyt szybko się brązowieją, obniż temperaturę.)