Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 7,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieczone ziemniaki, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami, Estragon-pieczony Halibut z brązowym masłem orzechowym, oraz Pieczony Halibut & Szparagi Z Roztopionymi Porami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać masło i 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wierzch filetów rybnych posmarować białkiem jajka; posypać rybę równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzchy ryb okryć orzechami, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Białka Jaj
Pieprz
Orzechy
Sól
4
Umieść połowę ryby, orzechy strona w dół, na patelni; gotować 3 protokół lub aż rumiane. Odwróć rybę; gotować 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek, i szparagi na patelni galaretki rolki pokryte sprayem do gotowania; wrzucić do połączenia.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.