Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami

Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 7,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieczone ziemniaki, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami, Estragon-pieczony Halibut z brązowym masłem orzechowym, oraz Pieczony Halibut & Szparagi Z Roztopionymi Porami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać masło i 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wierzch filetów rybnych posmarować białkiem jajka; posypać rybę równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzchy ryb okryć orzechami, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Białka JajBiałka Jaj
PieprzPieprz
OrzechyOrzechy
SólSól
4
Umieść połowę ryby, orzechy strona w dół, na patelni; gotować 3 protokół lub aż rumiane. Odwróć rybę; gotować 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek, i szparagi na patelni galaretki rolki pokryte sprayem do gotowania; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
7
Piec w 400 przez 8 minut lub do chrupkości-przetargu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać z rybą i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn