Halibut Po Grecku

Halibut Po Grecku
Halibut w stylu greckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz liście oregano, pomidory w puszkach, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Halibut W Stylu Kubańskim, oraz Halibut-Styl Śródziemnomorski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej 12 W. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu z 1 łyżką. olej. Rub halibut z 1/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Lekko brązowe ryby na patelni tylko z jednej strony, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść na talerz.
3
Na patelnię dodać pozostały olej wraz z koprem włoskim i ouzo. Gotować, często mieszając, aż będzie lekko złocisty i prawie miękki, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
OuzoOuzo
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj pomidory, 1/2 szklanki wody, ciecierzycę, pozostałą sól i pieprz, i oregano i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać stabilne gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
WodaWoda
6
Ułożyć filety halibuta, rumiane bok do góry, w sosie i gotować na wolnym ogniu, aż ryba jest gotowane przez, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
SOSSOS
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn