Halibut pieczony w świeżej zielonej salsie

Halibut pieczony w świeżej zielonej salsie
Przepis halibut pieczony w świeżej zielonej salsie może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać łososia, Poblano chiles, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowany Halibut ze świeżą salsą pomidorową, Grillowany halibut i świeża Salsa z Mango, oraz Schłodzony gotowany Halibut ze świeżą salsą morelową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej patelni roztop masło na dużym ogniu. Wymieszaj mąkę, usuń z ognia i wymieszaj, tworząc gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zeskrobać pastę z mąki do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj pomidory, cebula, chiles, posiekana kolendra, bulion z kurczaka i 1/2 szklanki kwaśnej śmietany. Wirować, aż gładko pured.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
5
Na patelnię wlać zielony sos, dodać sól i sok z limonki do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ryby opłukać, osuszyć ręcznikami papierowymi, pokroić na 6 równych kawałków i doprawić solą. Ustaw kawałki nieco od siebie w 8-przez 12-in. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Doprowadzić zielony sos do wrzenia na dużym ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Wylać równomiernie na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Piec ryby, aż płatki, ale nadal wygląda wilgotne w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś ryby na talerze. Łyżka sosu na porcjach, top z małymi łyżkami pozostałej śmietany, i posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
11
Jak Gorące Jest Twoje Chile? Aby ocenić ciepło chile, odetnij jego wierzch przez żebra i nasiona, gdzie skoncentrowany jest związek wytwarzający ciepło kapsaicyna. Dotknij plasterka do języka. Jeśli chcesz, aby twoje jedzenie było łagodniejsze, podziel chile i zeskrobać wszystkie lub niektóre żeberka i nasiona. Jeśli Twoja skóra jest wrażliwa, załóż rękawiczki kuchenne lub trzymaj chili widelcem i nie dotykaj oczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
żeberkażeberka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn