Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym

Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym
Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 1985 kalorie, 79g białka, oraz 158 g tłuszczu. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz sok jabłkowy, masło, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina, Pieczona gęś z farszem jabłkowym, oraz Pieczona gęś z farszem jabłkowym.

Instrukcje

1
Wnętrze gęsi posypać solą. Skóra dobrze ukłuta; odstawić. Na patelni, saute seler, cebula i czosnek na maśle; przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CzosnekCzosnek
Gęś CałaGęś Cała
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj kolejne 10 składników.
3
Dodaj bułkę tartą, aż farsz będzie miał pożądaną konsystencję. Wypchaj Gęś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
FarszFarsz
Gęś CałaGęś Cała
4
Umieścić z boku piersi do góry na stojaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec, nieosłonięty, w temperaturze 350 przez 3-3-1 / 2 godziny lub do czasu, gdy termometr odczyta 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz wszystkie składniki w rondlu. Gotować i mieszać, aż bąbelki; gotować i mieszać 2 protokół więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posmaruj gęś w ciągu ostatnich 20 minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
3
Usuń cały farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami1Średnia żółta cebula, posiekanaposiekane obrane jabłkaposiekane obrane jabłka1liść laurowy, pokruszonyliść laurowy, pokruszony7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGruba bułka tartaGruba bułka tarta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie3(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany selerposiekany seler1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone śliwki w pestkach, posiekanesuszone śliwki w pestkach, posiekane1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki5kgsGęś domowaGęś domowa01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.tymianek mielonytymianek mielony11 funt cukinii,gotowa musztardagotowa musztarda2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szałwia przetartaszałwia przetarta11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Magazyn