Przepis Gumbo Z ' herbes może zaspokoić swoje pragnienie kreolski w około 2 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz dziecko szpinak, szynki, ocet jabłkowy plus dodatkowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), Gumbo Z ' herbes, oraz Gumbo Z ' herbes dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 2 ćwiartki wody do wrzenia w szerokim ciężkim garnku o szerokości 6-8 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać kapustę i dusić, przykryte, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
3
Kapustę przełożyć szczypcami do durszlaka, następnie dodać połowę musztardy, rzepy i buraków do płynu do gotowania. Gotować na wolnym ogniu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa Buraczane
Kapusta
Musztarda
Rzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Szczypce
4
Warzywa przełożyć szczypcami na durszlak z kapustą, następnie ugotować pozostałe warzywa w ten sam sposób i przenieść na durszlak. Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Zieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Szczypce
5
Dodaj szynki do płynu do gotowania (płyn nie pokryje ich całkowicie) i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 1 godzinę.
Przełożyć szczypcami do deski do krojenia w celu ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Szczypce
7
Przelać bulion z szynki do miski, dodając wodę, jeśli to konieczne, aby zmierzyć 5 szklanek płynu. Wyrzucić skórę, kości i tłuszcz i drobno posiekać szynkę.
Cebulę i czosnek gotować na maśle w garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
10
Dodać bulion z szynki w wolnym strumieniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Szynka
11
Dodaj posiekaną zieleninę, szynka, tymianek, i mielone chile i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż warzywa będą miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Papryka Chili
Tymianek
Szynka
12
Stopniowo dodawać szpinak, mieszając, aż zwiędnie. Wymieszać natkę pietruszki, ocet i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Szpinak
Ocet
Sól
13
Podawać z ostrym sosem i dodatkowym octem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Sos
Ocet
1
Gumbo (bez szpinaku, pietruszki, octu i soli) można zrobić 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte. Podgrzać przed dodaniem pozostałych składników.
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować D ' Alfonso-Curran Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.