Gumbo Z ' herbes

Gumbo Z ' herbes
Przepis Gumbo Z ' herbes może zaspokoić swoje pragnienie kreolski w około 2 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz dziecko szpinak, szynki, ocet jabłkowy plus dodatkowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), Gumbo Z ' herbes, oraz Gumbo Z ' herbes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 2 ćwiartki wody do wrzenia w szerokim ciężkim garnku o szerokości 6-8 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać kapustę i dusić, przykryte, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
3
Kapustę przełożyć szczypcami do durszlaka, następnie dodać połowę musztardy, rzepy i buraków do płynu do gotowania. Gotować na wolnym ogniu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
KapustaKapusta
MusztardaMusztarda
RzepaRzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
4
Warzywa przełożyć szczypcami na durszlak z kapustą, następnie ugotować pozostałe warzywa w ten sam sposób i przenieść na durszlak. Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
5
Dodaj szynki do płynu do gotowania (płyn nie pokryje ich całkowicie) i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6
Przełożyć szczypcami do deski do krojenia w celu ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzczypceSzczypce
7
Przelać bulion z szynki do miski, dodając wodę, jeśli to konieczne, aby zmierzyć 5 szklanek płynu. Wyrzucić skórę, kości i tłuszcz i drobno posiekać szynkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Cebulę i czosnek gotować na maśle w garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
10
Dodać bulion z szynki w wolnym strumieniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SzynkaSzynka
11
Dodaj posiekaną zieleninę, szynka, tymianek, i mielone chile i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż warzywa będą miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Papryka ChiliPapryka Chili
TymianekTymianek
SzynkaSzynka
12
Stopniowo dodawać szpinak, mieszając, aż zwiędnie. Wymieszać natkę pietruszki, ocet i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzpinakSzpinak
OcetOcet
SólSól
13
Podawać z ostrym sosem i dodatkowym octem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
OcetOcet
1
Gumbo (bez szpinaku, pietruszki, octu i soli) można zrobić 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte. Podgrzać przed dodaniem pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzpinakSzpinak
OcetOcet
GumboGumbo
SólSól

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować D ' Alfonso-Curran Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
D ' Alfonso-Curran Albarino
D ' Alfonso-Curran Albarino
Nuty podniebienia czyste i wyraziste, ta hiszpańska biała odmiana prezentuje dojrzałą gruszkę, melon i wiciokrzew z nutami marcepanu i cynamonu. Pięknie zorganizowany z bogatą teksturą i jędrnymi taninami, ten Albariño jest doskonale zrównoważony, choć jego długie, ostre wykończenie. Połącz z ostrygami, świeżymi krabami lub krewetkami, małżami gotowanymi na parze, grillowaną rybą, sałatką z buraków i burraty, risotto, sushi i ceviche.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn