Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatów

Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatów
Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatu To wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 752 kalorie, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, pieprz, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Melasą Z Granatu, Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis, oraz Grillowany Bakłażan Z Fetanem I Melasą Z Granatów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Częściowo obrać bakłażan, aby miał podłużne paski, a następnie pokroić go wzdłuż na 4 plastry. Ocena każdy kawałek na 1 stronie w wzór crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Każdy kawałek pokroić w poprzek na 3 kawałki i ustawić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Odstawić na 1 godzinę.
5
Tymczasem, w małym rondlu, przykryć soczewicę 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dusić do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Odcedzić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
7
Niewielką emaliowaną żeliwną zapiekankę zalać 1 łyżką oliwy z oliwek. W misce wrzucić cebulę z czosnkiem, pomidory, zielone chiles, mięta, pasta pomidorowa, pokruszony czerwony pieprz i 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Bakłażan opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
9
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki warzywnej w zapiekance i wierzch połową bakłażana. Przykryć połową soczewicy i połową pozostałej mieszanki warzywnej. Top z pozostałym bakłażanem, soczewicą i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
SoczewicaSoczewica
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Pozostałą oliwę wlać na bok i na warzywa, a następnie skropić melasą z granatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
11
Doprowadzić gulasz do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż bakłażan jest bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
GulaszGulasz
12
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn