Gulasz wołowy z warzywami korzeniowymi

Gulasz wołowy z warzywami korzeniowymi
Przepis gulasz wołowy z warzywami korzeniowymi można przygotować w około 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu. Za $1.91 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 96 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, sól koszerną, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 93%, to danie jest ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Wołowy Z Warzywami Korzeniowymi, Gulasz wołowy z warzywami korzeniowymi, oraz Klasyczny gulasz wołowy z warzywami korzeniowymi.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na patelni rozgrzać olej i masło i przyrumienić wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjmij wołowinę z patelni, Wrzuć czosnek i cebulę i gotuj, aż zmiękną, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlej piwo, bulion wołowy, sos Worcestershire, koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę, sól i trochę pieprzu. Następnie włóż wołowinę na patelnię, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 1 1/2 do 2 godzin. Jeśli poziom płynu stanie się zbyt niski, w razie potrzeby dodaj więcej bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
BulionBulion
CukierCukier
WołowinaWołowina
PiwoPiwo
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj marchewki, pasternak i rzepę i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
6
Jeśli gulasz jest nadal zbyt płynny, wyjmij filiżankę płynu do gotowania z patelni i dodaj mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj mąkę z powrotem na patelnię i wymieszaj. Dusić przez 10 minut, aż gulasz będzie gęsty. Mięso powinno być bardzo delikatne; jeśli jest twarde, pozwól mu dalej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Na koniec dodaj pietruszkę i wymieszaj gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
GulaszGulasz

Wyposażenie

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które można spróbować, jest Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 63 dolarów.
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Grunhaus jest stosunkowo nowy w produkcji GG, dołączył do VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) dopiero w 2015 roku. Tworzą dwa GGs-Herrenberg i Abstberg. Króluje Abtsberg, pochodzący z gleb ciemnoniebieskich łupków. Wykazuje charakterystyczne aromaty i smaki białej brzoskwini, moreli, wiosennych kwiatów i zielonych ziół. Ekscytująca smuga cytrusowej kwasowości budzi podniebienie i ujawnia Głębokie mineralne i ziołowe aspekty tego niezwykłego kompleksu Riesling. Nie brakuje owoców-brzoskwinia, jabłko i mango błyszczą przez cały czas - ale to nawiedzająca ziemistość i filigranowy detal tego wina sprawia, że jest niezapomniany.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn