Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami
Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 896 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz szałwię, jabłecznik, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą, Przyjaciele karmienia: Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, pasternakiem i pancettą, oraz Crispin Cider-Przesiąknięte Boczkiem Bachory Z Karmelizowaną Cebulą Z Twardego Cydru.
Instrukcje
1
Cebulę ugotować w dużym rondlu z kotłówsolonej wody 2 minuty; przenieść do miski ofice wody do ostygnięcia. Cebulę obrać; odstawić.
Boczek gotować w dużym dużym garnku overmedium ciepła, aż lekko rumiane. Używając łyżki, przełożyć boczek na papier, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Posyp łopatkę wieprzowąchara sól i pieprz. Zwiększyć ciepło tomedium-wysoki. Praca w 2 partiach, dodaćpork do tego samego garnka i gotować, aż zbrązowieje, o 7 protokół na partię. Korzystanie slottedspoon, przenieść wieprzowinę do dużej miski. Reduceheat do średniej; dodać szalotki i pasternak.Przykryć garnek i gotować, aż zacznie sięczęsto, mieszając od czasu do czasu, o 5 minut. Wymieszać w 3 łyżeczki szałwii; wymieszać 1minute.
Dodaj 1/2 szklanki Calvados, jeśli używasz; cookuntil prawie odparował, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Calvados
5
Dodaj bulion, cydr, zarezerwowany boczek i porkwith wszelkie nagromadzone soki. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z woodenspon. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; coverand gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Bulion
Cydr
Wieprzowina
6
Dodaj ziemniaki i cebulę perłową do duszenia; przykryj i gotuj, aż warzywa będą prawie gotowe, o 30 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
Warzywa
Ziemniak
Gulasz
7
Dodać jabłka; przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 protokół. Łyżka tłuszczu z powierzchni łyżek, jeśli to konieczne. Wymieszać masło i mąkę wsmała miska do postaci pasty; dodać do garnka andwisk, aby zmiksować. Wymieszać z musztardą, 2 łyżkami do herbaty i 1 łyżką Calvados, jeśli używasz.Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego iimmer aż zgęstnieje, często mieszając, 2 do 3 minut. Doprawić do smaku solą iprzyprawić. DO przodu: gulasz można zrobić 1 dzień. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce uncovereduntil zimne, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.Dusić dusić na średnim ogniu, aby się nagrzać przed podaniem.