Gulasz Irlandzki Guinness®

Gulasz Irlandzki Guinness®
Guinness ® Irish Stew może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, marchew, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj guinness irish beef gulasz, Gulasz Irlandzki z wołowiną i Guinnessem, oraz Gulasz Z Irlandzkiej Wołowiny Guinness dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić kostki wołowiny z 2 łyżki oleju roślinnego w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Kostki WołoweKostki Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Mąkę, sól, pieprz czarny i pieprz cayenne ubić w osobnej misce. Pogłębiać kostki wołowiny przez mieszaninę mąki, aż do równomiernego pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Kostki WołoweKostki Wołowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ciepła 1/4 Puchar oleju roślinnego w dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać powlekane kostki wołowiny, pracy w partiach, aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś rumianą wołowinę do holenderskiego piekarnika lub garnka o dużym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Gotować i mieszać cebulę i czosnek w tej samej patelni używane do brązowienia wołowiny aż lekko rumiane, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wymieszać koncentrat pomidorowy z wystarczającą ilością wody, aby częściowo rozcieńczyć; wlać do mieszanki cebuli. Wymieszać, aby zmiksować. Zmniejszyć ogień do średniej, przykryć holenderski piekarnik i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Wlać połowę Irish stout do mieszanki cebuli, i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Przenieść całą mieszaninę do rumianej wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
9
Pozostałą połowę Irish stout wlać do mieszanki wołowej, dodać tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StoutStout
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
10
Przykryj holenderski piekarnik, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
11
Dodaj ziemniaki i marchew i gotuj na wolnym ogniu, mieszając co 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny. Sól Dostosuj w razie potrzeby; udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia43
Magazyn