Grzyby Namoczone W Winie
Grzyby namoczone w winie mogą być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ta przystawka zawiera 288 kalorii, 6 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 3,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką czosnek, czerwone wino, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 7 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 31%. Podobne przepisy obejmują jesienny budyń nasączony winem, ciasto diabelskiego anioła z jagodami nasączonymi winem oraz kurczaka z winem i grzybami.
Instrukcje
Rozgrzej masło i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać, aż będzie przezroczysty, od 5 do 10 minut. Wymieszaj czosnek i tymianek; smażymy i mieszamy przez kilka minut, po czym dodajemy grzyby. Smaż około 8 minut, od czasu do czasu mieszając, aż płyn z grzybów odparuje.
Wlać całą butelkę wina i bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i dodać cukier. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż płyn prawie całkowicie zniknie, około 1 1/2 godziny. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać jako dodatek lub dodatek do steków lub crostini.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.