Gruzińskie Jabłka Karmelowe
Gruzińskie jabłka karmelowe to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1039 kalorii, 26g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wody, orzeszki ziemne, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka.
Instrukcje
Jabłka umyć i osuszyć; usunąć łodygi. Włóż patyczki rzemieślnicze do końca łodygi każdego jabłka; odłóż na bok.
Połącz karmelki, wanilię i 1 łyżkę wody w szklanej misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy.
Zanurz każde jabłko w mieszaninie karmelu szybko, pozwalając nadmiar karmelu kapać.
Zwijamy w posiekane orzeszki ziemne; układamy na lekko nasmarowanym papierem woskowym. Schłodzić co najmniej 15 minut.
Mikrofalowe kromki czekolady w wysokiej 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy; ostudzić 5 minut.
Wlać czekoladę tam, gdzie spotykają się patyczki rzemieślnicze i jabłka, pozwalając czekoladzie kapać po bokach jabłek. Nacisnąć połówki orzechów pekan na czekoladę, w razie potrzeby. Schłodzić 15 minut lub do zestawu.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy karmelków Kraft.