Grillowany łosoś zawinięty w cytrynę i liście laurowe

Grillowany łosoś zawinięty w cytrynę i liście laurowe
Grillowany łosoś zawinięty w cytrynę i liście laurowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 18,84 zł / porcja. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól koszerną, oliwę z oliwek, filet z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Łosoś Zawinięty W Liście Figowe, Łosoś zawinięty w liście figowe z pieczoną kapustą, oraz Grillowany łosoś w liściach winogron z pomidorowo-Rodzynkowym smakiem.

Instrukcje

1
Ułóż osiem 24-calowych kawałków kuchni, obok siebie i 1 1/2 cala od siebie, na powierzchni. Pokrywają się liście laurowe na stringsw prostokącie o tej samej wielkości jak ryby. Liście Topbay z nakładającymi się rzędami cytryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RybyRyby
2
Posyp skórę ryb grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem; umieść rybę, skórkę w dół, na plasterkach cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
CytrynaCytryna
RybyRyby
3
Posypać mąkę rybną grubą solą i pieprzem; skropić oliwą z oliwek. Top z nakładającymi się rzędami plasterków cytryny, następnie liści laurowych. Ciasne sznurki, zabezpieczające plasterki cytryny i oczka do ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CytrynaCytryna
RybyRyby
4
Umieść paczkę ryb w koszu grillowym; Zamknij koszyk (koszyk nie musi być całkowicie zamknięty, aby utrzymać rybę).DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Chillsalmon w Koszyku. Doprowadzić do temperatury pokojowejprzed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).Grilluj ryby w Koszyku, aż po prostu będą twarde, aby dotknąć, a termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 57°, trzymając kosz z boku, aby obrócić ryby, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przełóż rybę na talerz, ze sznurkami do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Usuń sznurki, liście laurowe, andlemons z górnej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
8
Skropić olejem; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
W porcji: 362,19 kcal kalorii, 40,8% kalorii z tłuszczu,
10
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn