Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj grillowanego łososia z sałatką z cytrusów i kopru włoskiego z grilla. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koper włoski, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy pępek, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Pomarańczowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Make-Ahead Grillowana Sałatka Escarole z cytrusami, squashem i ricottą, Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh, oraz Łosoś Z Grilla Cytrusowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj obie strony łososia oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem. Łososia grillować od strony skóry w dół przez 3-4 minuty z zamkniętą pokrywą skrzelową. Otwórz grill, Odwróć łososia i gotować i dodatkowe 3 do 4 minut dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Tymczasem eskarole posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Na nieco chłodniejszym obszarze grilla (średnie ciepło) umieść escarole cut-side down, i grill, aż zacznie się char i liście zwiędły, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Escarole
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Zdjąć z ognia, doprawić wyciśniętym sokiem z cytryny; zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6
W misce, wrzucić kopru włoskiego, liści kopru włoskiego, cebuli i segmenty pomarańczowe razem, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Na sałatkę skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek i wycisnąć sok z cytryny; doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
8
Aby służyć, podziel grillowaną eskarole między 4 talerze. Filet z łososia ułożyć na każdym talerzu i ułożyć sałatkę cytrusowo-koprową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Escarole
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.