Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole

Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj grillowanego łososia z sałatką z cytrusów i kopru włoskiego z grilla. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koper włoski, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy pępek, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Pomarańczowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Make-Ahead Grillowana Sałatka Escarole z cytrusami, squashem i ricottą, Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh, oraz Łosoś Z Grilla Cytrusowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj obie strony łososia oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem. Łososia grillować od strony skóry w dół przez 3-4 minuty z zamkniętą pokrywą skrzelową. Otwórz grill, Odwróć łososia i gotować i dodatkowe 3 do 4 minut dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Tymczasem eskarole posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Na nieco chłodniejszym obszarze grilla (średnie ciepło) umieść escarole cut-side down, i grill, aż zacznie się char i liście zwiędły, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
EscaroleEscarole
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Zdjąć z ognia, doprawić wyciśniętym sokiem z cytryny; zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6
W misce, wrzucić kopru włoskiego, liści kopru włoskiego, cebuli i segmenty pomarańczowe razem, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Na sałatkę skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek i wycisnąć sok z cytryny; doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
8
Aby służyć, podziel grillowaną eskarole między 4 talerze. Filet z łososia ułożyć na każdym talerzu i ułożyć sałatkę cytrusowo-koprową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
EscaroleEscarole
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia94
Magazyn