Grillowany łosoś z pikantnym sosem miodowo-bazyliowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany łosoś z pikantnym sosem miodowo-bazyliowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 47g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet balsamiczny, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z bazylią i sosem holenderskim, Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem, oraz Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem.
Instrukcje
1
Umieścić orzeszki piniowe, miód, sok z cytryny, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, bazylia, czosnek, i chile w blenderze i proces, aż mieszanina jest puree. Łyżka sos na łososia, i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub przez co najmniej 4 godziny, obracając dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
1 Pomarańcza, Skórka
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Paprykę i rukolę umieścić w misce. Wymieszać z octem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Przykryć i przechowywać w lodówce, podczas gdy łosoś gotuje.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.