Grillowany tuńczyk limonkowo-sojowy z makaronem

Grillowany tuńczyk limonkowo-sojowy z makaronem
Grillowany tuńczyk limonkowo-sojowy z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 631 kalorii, 43g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szczyptę mielonego pieprzu, szeroki makaron ryżowy, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Z Sosem Sojowym, Sezamowy Tuńczyk z makaronem sojowo-limonkowym, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać 2 łyżki mieszanki soku do zip-top plastikowej torbie; rezerwy pozostałej mieszaniny soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodaj tuńczyka do worka; uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej 20 minut, obracając worek raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
4
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
5
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Połączyć makaron, marchew, ocet, nasiona sezamu, olej sezamowy i mirin; wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
OcetOcet
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
7
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć tuńczyka z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
9
Umieścić tuńczyka na patelni; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Podzielić mieszaninę makaronu między 2 talerze; posypać każdy z 1 1/2 łyżeczki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
CebulaCebula
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Tuńczyka pokroić w cienkie plasterki; ułóż 1 pokrojony stek z tuńczyka na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
TuńczykTuńczyk
11
Skropić każdą porcję 3 łyżkami reserved dressing.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia46
Magazyn