Grillowane steki Flatiron z kapustą i buraczanym Risotto

Grillowane steki Flatiron z kapustą i buraczanym Risotto
Need a danie główne bezglutenowe? Grillowane steki Flatiron z kapustą i risotto z buraków mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu winnego, cebuli, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane steki Flatiron z pomidorami i Tapenadą, Flatiron steki z kremowym sosem jałowcowym z brązami, oraz Grillowane steki z szynką z sałatką z kapusty Południowej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem. Owinąć buraki w wytrzymałą folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika; ostudzić. Odciąć korzenie buraka i łodygi; zetrzeć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Buraki pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
6
W blenderze umieścić buraki, ocet, estragon i 1 łyżkę oleju. Proces do gładkiej; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
OcetOcet
BurakBurak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj jarmuż na patelnię; gotować 5 minut lub aż kapusta zwiędnie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Usuń mieszankę jarmużu z patelni; wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przynieś bulion i 2 szklanki wody na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
14
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 2 minuty lub do wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WinoWino
15
Dodaj mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Wymieszać puree z buraków, jarmuż i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
BurakBurak
JarmużJarmuż
SólSól
16
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Wytrzyj patelnię do czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Patelnia ciepła na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Wołowinę posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
19
Dodać wołowinę do patelni; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Wyjąć z patelni; odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut przed przecięciem ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
21
Wołowinę podawać z risotto, posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
WołowinaWołowina

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn