Grillowane nachos z kurczaka Chipotle z miodem z sosem serowym Monterey Jack, smak awokado i zwęglone Jalapenos

Grillowane nachos z kurczaka Chipotle z miodem z sosem serowym Monterey Jack, smak awokado i zwęglone Jalapenos
Grillowane nachos z kurczaka z miodem Chipotle z sosem serowym Monterey Jack, smak awokado i zwęglone Jalapenos mogą być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 86g tłuszczu i w sumie 1201 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,07 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku ancho chile, papryki, Monterey jack i mleka. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin. Niewiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżką wynik 74%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Polędwiczki wieprzowe Nachos z sosem Mornay, smak awokado-kukurydza, zwęglone Jalapeno i kozi ser, Totchos (Tater Tot Nachos) z sosem serowym, salsą ze zwęglonych pomidorów, Chorizo i marynowanymi papryczkami Jalapeños, oraz Totchos (Tater Tot Nachos) z sosem serowym, salsą ze zwęglonych pomidorów, Chorizo i marynowanymi papryczkami Jalapeños.

Instrukcje

1
Umieść udka z kurczaka w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W małej misce wymieszaj sok z limonki, oliwę z oliwek, chili w proszku ancho, sos Worcestershire, kminek, czosnek i czarny pieprz i polej kurczaka. Przykryj kurczaka i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszaj miód, olej rzepakowy, proszek ancho chile, Chipotle, musztardę, mieloną kolendrę, mielony kminek i hiszpańską paprykę. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Kolendra MielonaKolendra Mielona
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kminek MielonyKminek Mielony
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Dobrze posyp kurczaka solą i pieprzem i połóż udka z kurczaka na grillu pod kątem 45 stopni, aby uzyskać dobre ślady grilla. Gdy kurczak łatwo wypuści się z grilla, odwróć go, aby kontynuować gotowanie. Zacznij szczotkować uda sosem miodowym chipotle co kilka minut. Gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F lub jej soki będą czyste, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij kurczaka z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Odstaw kurczaka na 5 do 10 minut przed podaniem. Pokrój kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Ułóż chipsy tortilla, polej sosem, kurczakiem, smakiem i jalapenos.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Roztop masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Ubij mąkę i gotuj przez 1 minutę. Powoli ubij 2 szklanki ciepłego mleka, zwiększ ogień, zagotuj i kontynuuj ubijanie, aż sos zgęstnieje, a smak mąki zostanie ugotowany, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Zdejmij sos z ognia i powoli ubijaj ser po garści na raz. Kontynuuj ubijanie, aż będzie gładkie. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Połącz awokado, serrano, cebulę, sok z limonki, olej, miód oraz sól i pieprz do smaku w średniej misce. Złóż kolendrę, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Posmaruj jalapenos olejem i dopraw solą i pieprzem. Grilluj, aż się zwęglą, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Składniki

2(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami4(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami2(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków8udka z kurczaka bez kościudka z kurczaka bez kości596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, do szczotkowaniaOlej rzepakowy, do szczotkowania2(zima)puree z puszki chipotle chiles w adobopuree z puszki chipotle chiles w adobo8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChipsy tortilla z niebieskiej kukurydzy, do serwowaniaChipsy tortilla z niebieskiej kukurydzy, do serwowania2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana świeża kolendradrobno posiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony3dojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i pokrojone w kostkędojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(może być lub przeglądać)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1serrano lub Jalapeno chile, drobno pokrojone w kostkę (możesz użyć więcej chiles, jeśli chcesz to pikantniejsze)serrano lub Jalapeno chile, drobno pokrojone w kostkę (możesz użyć więcej chiles, jeśli chcesz to pikantniejsze)8Jalapeno chilesJalapeno chiles2Sok z limonekSok z limonek8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasna oliwa z oliwekjasna oliwa z oliwek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilime juiceblime juiceb454Orzechy dowolne (posiekane)Monterey jack, tartyMonterey jack, tarty1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2(może być lub przeglądać)Hiszpańska paprykaHiszpańska papryka1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)masło niesolonemasło niesolone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko pełne, podgrzewanemleko pełne, podgrzewane2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose

Nachos można łączyć z Pinot Noir, winem musującym i Rieslingiem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Flowers Sea View Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 67 dolarów za butelkę.
Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir
Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir
Ciemnoczerwony kolor z ceglaną obwódką. Aromaty są kwiatowe i owocowe dominujące składające się z malin i wiśni bing z subtelnyminuty cedru, ziela angielskiego i anyżu. Cały element klastra zapewnia pikantność na podniebieniu z gładką teksturą iślady mineralności, które prowadzą do utrzymującego się wykończenia napędzanego kwasem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn