Grillowane Mahimahi z ananasem Sambal

Grillowane Mahimahi z ananasem Sambal
Grillowane Mahimahi z ananasem Sambal to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, cukier, ananas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mahimahi z chutneyem ananasowym, Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, oraz Grillowane Mahimahi Z Sosem Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek i szalotki gotować w 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj chiles i ananasa, następnie smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ananas zmięknie, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Papryka ChiliPapryka Chili
3
Dodaj sos rybny, cukier, sól i smażyć sambal, mieszając, 30 sekund. Schłodzić do temperatury pokojowej, następnie wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
KolendraKolendra
CukierCukier
SólSól
4
Podczas gdy Sambal chłodzi, przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Rybę posmarować pozostałą łyżką oleju, a następnie doprawić solą. Grill, boki skóry w dół, na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, aż skóra będzie chrupiąca, 4 do 5 minut. Odwróć ryby i grill, aż tylko gotowane przez, 4 do 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać ryby z sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
1
* Jeśli znajdziesz tylko ananasa oznaczonego jako "super słodki", pomiń cukier w sambal. * Sambal może być wykonany, bez kolendry, 4 godziny wcześniej i schłodzony, pokryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać kolendrę przed podaniem. * Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ryby można gotować w dobrze przyprawionym dużym prążkowanym patelni grillowej (bez tłoczenia)na umiarkowanie wysokim ogniu, Skórki najpierw w dół, obracając się raz, aż do momentu gotowania, łącznie 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
KolendraKolendra
CukierCukier
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn