Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style

Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian danie główne? Grillowane Mahi-Mahi, w stylu Ceviche może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 4. Na 6,64 zł za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Mieszanka świeżo liści kolendry, soku z limonki, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Będzie hitem w Twoim Czwarty Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 18 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 64%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style, Grillowane Mahi-Mahi W Stylu Jukatekańskim, oraz Grillowane Mahi-mahi w stylu jukatekańskim podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety natrzeć koszerną solą i odstawić. W niereaktywnej misce połączyć cebulę, sok z limonki, sok pomarańczowy, jalapeno, cukier i tequilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
TequilaTequila
CebulaCebula
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać, aby rozpuścić cukier i dodać filety do miski. Marynować w lodówce przez 2 godziny, obracając filety raz po 1 godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Filety wyjąć z marynaty i odstawić na bok. Filety osuszyć papierowymi ręcznikami i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Rozgrzej grill do góry i umieść filety na bezpośrednim ogniu, aż zostaną po prostu ugotowane - nieprzezroczyste w środku, ale nadal wilgotne, około 3 do 4 minut na stronę. Podczas grillowania ryby przełóż zarezerwowaną marynatę do rondla i podgrzej, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Używając szczypiec, Usuń filety do serwowania talerzy i podziel SOS równo między nimi. Top z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MarynataMarynata
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn